مذهبی, علمی و فرهنگی
مذهبی, علمی و فرهنگی

اولین سوالی که در ذهن همه وجود دارد این است که از چه سیستم عاملی می‌توانید به ویندوز ۸ آپگرید کنید؟ مایکروسافت در جواب این سوال اعلام کرده است که کسانی که از سیستم عامل‌های ویندوز ایکس‌پی، ویندوز ویستا و ویندوز ۷ استفاده می‌کنند، قادر به دریافت و نصب و بارتقا سیستم عامل خود به ویندوز ۸ را دارید.

سوال بعدی احتمالا این است که چقدر برای این سیستم عامل باید هزینه کنید؟ بله، برای استفاده از این سیستم عامل باید آن را خریداری کند مانند همه نسخه های ویندوز، حال اگر کامپیوتر شما از سیستم عامل های بالا استفاده می‌کند و قبل از دوم ژوئن ۲۰۱۲ خریداری شده است، می‌تواند آپگرید ویندوز ۸ را به قیمت ۳۳.۹۹ دلار خریداری کنید، اما اگر از کامپیوتری استفاده می‌کنید که از تاریخ ۲ ژوئن تا تاریخ ۳۱ ژانویه ۲۰۱۳ خریداری شود و ویندوز ۸ را به صورت پیش‌فرض در خود ندارد، مایکروسافت به شما اجازه می‌دهد تا در ازای پرداخت ۱۴.۹۹ دلار ویندوز ۸ را دانلود و به صورت قانونی نصب و استفاده کنید (این تخفیف مایکروسافت نیز برای پیشگیری از افت فروش این کامپیوترهاست) البته این سوال و جواب شامل حال کاربران ایرانی که به نسخه‌های فروشی با این قیمت دسترسی ندارند و بیشتز از نسخه‌های غیرقانونی استفاده می‌کنند نمی‌شود.

شاید شما هم جزو کسانی باشید که با دانلود کردن این نسخه مشکل دارند و یا حال و حوصله دردسرهای دانلود را ندارند و حالا این سوال برایتان پیش امده که آیا می‌توان این آپگرید را بر روی DVD و یا هر سخت‌افزاری کپی کرد و یا خرید؟ مایکروسافت ویندوز ۸ پرو را به قیمت ۶۹.۹۹ دلار در قالب DVD های بسته‌بندی شده به فروش خواهد رساند‌، همچنین شما می‌توانید با خرید آپگرید دانلودی ویندوز ۸ یک ورژن DVD هم به قیمت ۱۵ دلار خریداری کنید. همچنین آپگرید را می‌توانید بر روی DVD ریخته و یا اینکه با استفاده از USB بوت کنید.

سوال بعدی احتمالا این است که چند نسخه رسمی از ویندوز ۸ وجود خواهد داشت؟ مایکروسافت به طور کلی چهار نسخه از ویندوز ۸ را معرفی کرده که شما فقط می‌توانید بر روی کامپیوتر خود به دو نسخه از این چهار نسخه دسترسی داشته باشید، این نسخه‌ها عبارتند از: Windows 8 و Windows 8 Pro. نسخه سوم ویندوز ۸ یا همان Windows RT هم فقط بر روی تبلت‌ها موجود است و نسخه چهارم که Windows Enterprise نام دارد، همانطور که از نامش پیداست فقط برای تشکیلات بزرگ و شرکت‌ها قابل استفاده می‌باشد. هر ۴ نسخه ویندوز ۸ در ویرایش‌های ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی عرضه خواهند شد ، البته اکثر نسخه‌های ویندوز ۸ از ویرایش ۶۴ بیتی استفاده می‌کنند.

خب حالا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه تفاوتی بین ویندوز ۸ و ویندوز ۸ پرو وجود دارد؟ خب مایکروسافت اینگونه این مساله را شرح داده: برای مشتریان و کاربران معمولی بهترین انتخاب: ویندوز ۸ معمولی است، ویندوز ۸ پرو برای عاشقان تکنولوژی و حرفه‌ای ها است که امکانات بیشتری را نسبت به ویندوز ۸ برایشان به ارمغان می‌آورد. اساسا این جمله بدین معنی است که ویندوز ۸ پرو دارای امکاناتی است که کاربران معمولی از آنها استفاده نمی‌کنند. این مساله دقیقا درست است چون خیلی از کاربران از نرم‌افزارهایی همچون رمزگذاری بر روی دیسک BitLocker استفاده نخواهند کرد و نیازی به نسخه پرو نخواهند داشت.

اما مهم‌ترین تفاوتی که وجود دارد این است که شما در نسخه معمولی ویندوز ۸ نمی‌توانید از Windows Media Center استفاده کنید چون چنین چیزی در ویندوز ۸ معمولی وجود ندارد، همچنین در ویندوز ۸ پرو نیز این قابلیت وجود ندارد اما شما بعدا می‌توانید این محصول را به صورت یک اپلیکیشن در ویندوز ۸ پرو دانلود و نصبو استفاده کنید. برای دسترسی به اپلیکیشن بر روی ویندوز ۸ معمولی نیز شما باید محصولی را دانلود کنید که مایکروسافت آن را Windows 8 Pro Pack می‌نامد و شما می‌توانید ویندوز معمولی خود را به ویندوز ۸ پرو ارتقا دهید. هنوز این پک قیمت‌گذاری نشده است.

حالا احتمالا سوال بعدی در مورد حداقل‌های سخت‌افزاری مورد نیاز برای ویندوز ۸ است: مایکروسافت حداقل سخت‌افزار مورد نیاز برای نصب ویندوز ۸ را در مشخصات زیر خلاصه کرده است: پردازنده یک گیگاهرتزی یا سریع‌تر، یک گیگابایت رم (ویرایش ۳۲ بیتی) یا ۲ گیگابایت رم (ویرایش ۶۴ بیتی)، ۱۶ گیگابایت فضای خالی هارد دیسک (ویرایش ۳۲ بیتی) و یا ۲۰ گیگابایت فضا (ویرایش ۶۴ بیتی)، گرافیک DirectX9 با درایو WDDM1.0 یا قوی‌تر.

مایکروسافت همچنین اعلام کرده که اپلیکیشن‌های رابط کاربری مترو به صورت مینیموم نیازمند رزولوشن ۱۰۲۴ در ۷۶۸ هستند و برای قابلیت اسنپ که به کاربر اجازه می‌دهد تا اپلیکیشن‌ها را تغییر سایز دهد نیازمند رزواوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ است.‌برای اطلاع بیشتر از چگونگی پشتیبانی کامپیوتر خود از ویندوز ۸ به صفحه‌ای که مایکروسافت برای این منظور اختصاص داده مراجعه کنید.

البته این نکته را اضافه کنم که رابط کاربری لمسی ویندوز ۸ دیگر مترو نامیده نمی‌شود! به همین دلیل مایکروسافت پیشنهاد داده تا این رابط کاربری را (Modern UI) و یا (Windows 8-Style UI) نامیده شود. البته برای دانستن نام اصلی باید تا تاریخ ۲۶ اکتبر که زمان عرضه نهایی ویندوز ۸ است صبر کرد.

اگر تصمیم خود را گرفته‌اید و فقط نمی‌دانید که چه بلایی سر تنظیمات ویندوز قبلی‌تان و فایل‌هایتان می‌افتد به ادامه متن توجه کنید. مایکروسافت گفته که اگر از ویندوز ۸ استفاده می‌کنید می‌توانید تمامی تنظیمات، فایل‌ها و اپلیکیشن‌های خود را به همراه خود به ویندوز ۸ بیاورید. اگر از ویندوز ویستا به ویندوز ۸ مهاجرت می‌کنید، می‌توانید فایل‌ها و تنظیمات خود را با خود ببرید ولی اگر از ویندوز ایکس‌پی استفاده می‌کنید فقط می‌توانید فایل‌های شخصی خود را به ویندوز ۸ منتقل کنید.

اگر شما از ویندوز ایکس‌پی و ویستا به ویندوز ۸ مهاجرت می‌کنید باید انتظار بروز مشکلاتی همچون پیام دوباره نصب کردن اپلیکیشن‌هایی که قبلا در ویندوزتان وجود داشته را داشته باشید. اگر هم از ویندوز ۷ استفاده می‌کرده‌اید خیالتان راحت باشد چون ویندوز ۸ از بیشتر اپلیکیشن‌های برادر کوچک‌تر (ویندوز ۷) پشتیبانی می‌کند. برای اطمینان از همخوانی اپلیکیشن‌های مورد نظر با ویندوز ۸ می‌توانید به اینجا بروید و اطلاعات لازم را کسب کنید. راستی اگر با خواندن تمامی موارد بالا هنوز هم مشتاق نصب ویندوز ۸ هستید باید بدانید که مایکروسافت تمامی نرم افزارهایی را که نصب می‌کنید کنترل می‌کند، پس حواستان جمع باشد!

منابع : فارنت , Cnet


ارسال در تاريخ جمعه 14 مهر 1391برچسب:, توسط حسین شاه پوری